בוררות וגישור- השונה והדומה:
גישור ובוררות משמשים שני מוסדות חוקיים, שתפקידם לכאורה הינו להחליף את בית המשפט ולאפשר לבעלי התביעה והנתבעים לנהל דיון מהיר ותמציתי באמצעות דמות המקובלת על שני הצדדים לצרוך פתרון הסכסוך. קיימים הבדלים משמעותיים בין בוררות ובין גישור.
בוררות– הינה הליך המתבצע בדרך כלל כתוצאה של הפניית שופט או פניה בהסכמה של שני הצדדים. הבורר מוסכם על שני הצדדים ותפקידו לקבל הכרעה בדין. הן התביעה והן ההגנה יכולות להיעזר בעורכי דין, הוכחות, חוות דעת מומחים ועוד בדיוק כמו בבית המשפט. בסיום תהליך מזורז יחסית לאורך התהליך בבית המשפט, הבורר מקבל החלטה המחייבת את הצדדים וכמוה כפסק דין של בית משפט.
גישור- מתבצע באמצעות מגשר שתפקידו לנסות לפשר בין הצדדים. המגשר אינו מקבל החלטה לגבי אופן סיום הסכסוך אלא מנסה לנתב את הצדדים למציאת פתרון המתאים לשניהם כאשר הם אלו שמקבלים או לא מקבלים את הצעותיו.
באם מושגת הסכמה, מנסח המגשר את הסכם הפשרה, המקבלת בדר"כ תוקף של פסק דין של בית המשפט.
רואי חשבון בתהליכי בוררות וגישור:
במידה ותהליכי בוררות וגישור מתבצעים בנוגע לעניינים שתוכנם הינו חשבונאי, יש צורך ממשי לערב רואי חשבון מומחים לדיונים ואף ניתן למנות רואה חשבון כבורר או מגשר. באמצעות הידע המקצועי של רואה החשבון, הוא יכול להחליט עם מי הצדק או לפנות לצדדים עם הצעת פשרה כדאית עבור שניהם.
משרד יהודה ארליך ושות' – בוררות וגישור:
במשרד יהודה ארליך ושות' שותפים רואי חשבון שהינם בעלי ניסיון בבוררויות ובגישורים. השירותים ניתנים באופן מקצועי ביותר תוך שמירה מלאה על הפרטיות של הנוגעים בדבר ותוך ניסיון לתת מענה איכותי והולם שיוביל לפתרון הסכסוך.