מיסוי בינלאומי בישראל של שנות האלפיים:
עד תחילת שנות האלפיים הייתה נהוגה בישראל שיטת מיסוי טריטוריאלית.
מיסוי טריטוריאלי– הטלת מס על הכנסות של תושבי ישראל שנוצרו מפעילות עסקית בתוך השטח הטריטוריאלי של מדינת ישראל, וכן הכנסות שנתקבלו בישראל אף אם נוצרו בחו"ל. כמו כן, הטלת מס על הכנסות של תושב חוץ שהפיק הכנסות כלשהן בתוך גבולות מדינת ישראל.
מאז 1.1.2003, חל שינוי מהותי בנוגע לפעילות העסקית של תושבי ישראל ועל מקומה של ישראל ביחס למסחר בעולם. אז עברה שיטת המיסוי לשיטה המקובלת במדינות מפותחות – שיטת המיסוי הפרסונאלי.
מיסוי פרסונאלי– הטלת מס על הכנסות תושב ישראל שהופקו בכל רחבי תבל, הן בישראל והן בחו"ל. .ההבדל ביחס לשיטה הטריטוריאלית הינו הטלת המס על אדם כך שגם הכנסות שצמחו בתוך הארץ וגם הכנסות שיוצרו מחוצה לה .זאת לעומת השיטה שבה הטלת המס הוגבלה להכנסות שהופקו בישראל בלבד.
בעייתיות בשיטת המיסוי הפרסונאלי והגעה להסכמי מיסוי בינלאומי:
בעקבות שיטת המיסוי החדשה (הפרסונלית) מתמודדים שלטונות המס בישראל, כמו מדינת רבות אחרות בעולם עם בעיית כפילות במס. כפילות זו נוצרת במצב שבו הפרט מחויב במס על הכנסותיו בתוך שטח מדינה מסוימת כלפי המדינה שבה הופק הרווח ובו זמנית מחויב במס על ידי המדינה שבה הוא תושב. כדי להתגבר על הכפילות נחתמו אמנות מס בינלאומיות של ישראל עם כ-60 מדינות אחרות. באמנות אלה נקבעו הכללים לקביעת המדינה בה ישולם המס, ואופן הקצאת המס בין המדינות החתומות על האמנה.
אמנות מס בינלאומיות – משרד רואי חשבון יהודה ארליך ושות':
משרד יהודה ארליך ושות' נותן מענה מקיף ללקוחות בכל הקשור למיסוי בינלאומי באמצעות הכרה של החוק והכרת האמנות שנחתמו עם כ-60 מדינות בעולם, לצורך מניעת כפל המס. מומחי המשרד מאפשרים ללקוחות לנצל את מלוא זכויותיהם ולהימנע מתשלום כפל מס, כאמור. יש לציין כי באמצעות ליווי של רואה חשבון בכל הנוגע למיסוי בינלאומי ניתנת לעסקים הפועלים בארץ ומחוצה לה אפשרות לחסכון משמעותי בתשלומי המס.